Biodanza Benefiet Vivencia op zaterdag 22 juni 2019

Bijzonder hoe muziek, beweging, dans en contact het levensplezier in ons wekt. We kennen dit allemaal van Biodanza, maar hoe werkt dit bij dementerende ouderen? Het blijkt dat er bepaalde delen van het oude leven worden geactiveerd, ondanks de dementie. Met als gevolg dat het leven meer gaat stromen.

Dit geldt ook voor contact met kinderen. Kinderen brengen het leven. Juist kinderen zijn bij uitstek in staat om op een natuurlijke manier contact aan te gaan, met elkaar, met ons volwassenen en zeker ook met (dementerende) ouderen. Het is zowel voor de oudere als voor de kinderen een waar plezier om elkaar te ontmoeten.

Het zijn dit soort ervaringen, opgedaan in verschillende Biodanzaprojecten in verpleeghuizen, die de waarde van ouderen, kinderen en Biodanza laten zien. Het leven gaat weer stromen, daar waar het leven leek te verstillen door dementie. Daarom willen wij dan ook een Biodanza benefietvivencia organiseren, om dit soort bijzondere ervaringen voor het voetlicht te brengen en te kunnen ondersteunen.

Biodanza Benefietvivencia
22 juni 2019 om 13:30
Amsterdam Noord

Opbrengst
De opbrengst van deze benefietvivencia komt geheel ten goede aan het project “Hand in Hand” van Vrienden voor Biodanza. In 2017 heeft er een pilot workshop plaatsgevonden waarbij kinderen van een lagere school, ‘op dansbezoek’ gingen bij dementerende ouderen in het verzorgingshuis tegenover de school. Dit was een enorm succes. Voor alle betrokken deelnemers, de ouderen, de kinderen en de begeleiders, was het een ontroerende en vreugdevolle ontmoeting. Dat smaakt naar meer. Stichting Hand in Hand heeft inmiddels het plan opgevat om op meerdere plaatsen in Nederland een soortgelijk project te laten plaatsvinden.

Wil jij bijdragen aan dit project, zelf een middag heerlijk dansen, mooie mensen ontmoeten en je hart laten raken door ontroerende verhalen van mensen die in verzorgingshuizen werken of aan kinderen Biodanza geven? Voel je vooral van harte welkom om deel te nemen aan deze bijzondere middag!

Programma:

13 uur
Zaal open. Je bent van harte welkom voor een kopje koffie of thee.

13:30 uur
Welkomstwoord met een korte presentatie van Stichting Hand in Hand.

13:45 uur
Start Vivencia.
Het thema is: Als alle mensen op aarde hand in hand tezamen gaan,
krijgt het leven veel meer waarde, zo kan vrede ontstaan.

16:00 uur
Tijd voor Grootmoeders appeltaart met een heerlijke ter plekke vers bereide sap (voor een kleine vergoeding te koop).

En verder….
Maak kennis met zeer bevlogen mensen die Biodanza geven aan kinderen of aan ouderen en luister naar hun verhaal!
Ont-moeten en plezier maken
Live muziek

17:30 uur
Afsluiting


Locatie:
Buurtkamer Kadoelen: Nathan F. Israëlweg 3a in Amsterdam Noord (naast Twiske speeltuin)
Gratis parkeren op de Cosmariumstraat (veel plek!) en de Nathan F. Israëlweg.
Goed bereikbaar met OV (bus 392, halte Vorticellaweg.
Deze bus rijdt van metro station Zuid naar Zaandam Station en vice versa).

Bijdrage:
Vrijwillige bijdrage voor de Vivencia. Je kunt je bijdrage in een enveloppe verpakken en op de dag in de daarvoor bestemde ‘schatkist’ doneren. Aan het einde van de dag worden de door ons gemaakt kosten (zoals zaalhuur) van het bedrag afgetrokken en verder in z’n geheel aan de mensen van Stichting Hand in Hand overhandigd.
De kleine bijdrage voor de versnapering na afloop van de workshop komt ook ten goede van het project.

Wij kijken er naar uit je op 22 juni te mogen verwelkomen!
Frank, Ferry, Josephine, Minco, Moniek en Digna