“Love is the guiding force of the universe. It is the strength that guides live”.
[Rolando Arenada Toro]

Biodanza Paas-retraite
Vijf dagen dans & stilte met Digna Schenk & Brenda van Broekhoven 29 maart - 2 april 2018, Land van Lisa

Als we in contact zijn met onze essentie, zijn we thuis gekomen.
In retraite keren we naar binnen. We laten de sociale structuren even los om ons te richten naar onze wezenlijke kern, ons hart, onze spirit. In retraite gaan is de tijd nemen voor jouw verlichting. Een keuze om met aandacht dichtbij jezelf te zijn. Een beleving van het leven zelf in zijn volle glorie in het hier en nu. Dans is een toegankelijke en koninklijke weg naar deze staat van Zijn.

Ruimer dan “ik”
Vaak geloven we dat we ‘zijn’ wie we geworden zijn. Alsof we een neerslag zijn van onze ervaringen uit ons verleden. Dit zelfbeeld dat opgebouwd is uit onze geschiedenis, doet geen recht aan wie we werkelijk zijn. Je bent namelijk niet wie je geworden bent: je bent veel ruimer dan dat.

Dans jezelf Vrij
Tijdens deze Biodanza Retraite zullen we op verschillende manieren contact maken met onze ‘vrije natuurlijke aard’. Dat is wie we ten diepste zijn. Ieder van ons heeft hier al vaak contact mee gemaakt. Soms bewust, soms onbewust. Omdat het je natuurlijke aard is, voelt het ook heel natuurlijk om er contact mee te maken. Je komt thuis. Het is heerlijk en geeft een bevrijdend gevoel. Alsof het licht aangaat.

Mens zijn en menselijkheid
Rolando Toro’s laatste research waar hij aan werkte was het Numineuze Onbewuste. Numen betekent “dat wat toebehoort aan het Goddelijke”. Het was Rolando opgevallen dat er iets impliciet in Biodanza aanwezig is, dat hij expliciet wilde maken. Hij dacht na over het begrip van de mens, menselijkheid en mensheid. Hij benadrukte het belang van het herkennen van de grootsheid van het mens zijn. Liefde is een uiting van deze grootsheid. In relatie tot het Numineus Onbewuste benoemt Rolando de elementen Liefde, Moede, Verlichting en Intase. Intase is een gevoel van geluk met ons Zelf en eenheid met de kosmos.


Wanneer we contact hebben met deze vrije, natuurlijke aard, dan voelen we ons open, liefdevol, stralend, vrij, contactvol en compleet. Vrijheid kun je niet leren. Je bent al vrij. Je hoeft het jezelf alleen te herinneren. Dat doe je door er opnieuw contact mee te maken. Dat is wat we doen tijdens deze Biodanza Retraite: contact maken met wie we ten diepste zijn. Contact maken met onze vrije natuurlijke aard.
 

Wat zijn elementen van deze Biodanza Retraite?
Biodanza is het hoofdelement. Daarnaast zullen we overdag vanaf het ontbijt tot aan het diner in stilte verblijven. We dansen, we eten met elkaar, we lopen, we Zijn, we drinken thee of koffie en dat alles... in stilte. Verder staan meditatie (in beweging), trancedans, ontspanning en andere betekenisvolle werkvormen op het programma.


We nemen onze eigen kok mee, die overheerlijke en gezonde maaltijden bereidt, opdat al onze cellen zich ook op die manier gevoed en geliefd voelen.


Brenda & Digna
Wij, Brenda en Digna, kijken er enorm naar uit, om deze week betekenisvol, warm, verbindend, transformerend en liefdevol te laten zijn. Wij hebben elkaar in Biodanza ontmoet en ook zijn we beiden actief aan de School voor Zijnsorientatie. De visie van Zijnsoriëntatie, die gestoeld is op de heelheid en directe herkenning van onze vrije aard, draagt bij aan de gronding en bedding van deze krachtige dansretraite. We hebben beiden gemeen dat we diepgang en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Liefde, licht en aandacht zijn de pijlers waarop we jouw als deelnemer willen begeleiden.

 

Wil je er bij zijn?
Wacht niet te lang, want tot aan 7 januari 2018 geldt een early bird korting.Data: donderdag 29 april t/m maandag 2 april (tweede paasdag)

Locatie:
Land van Lisa, Van Ouwenallerlaan 6, 7157 AZ, Rekken (Overijssel, Achterhoek)

Investering:
Wanneer je je voor 7 januari 2018 inschrijft is je investering in totaal 560 euro.

300 euro vol pension voor het verblijf 
260 euro workshops.

Aanmelden en informatie
Aanmelden kan via Digna of 06-45826724