Mijn naam is Digna Schenk. In het jaar 2001 maakte ik voor het eerst kennis met Biodanza. Dat was tijdens het Eigentijds Festival, een jaarlijks terugkerend festival waar vele activiteiten plaats vinden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Aanvankelijk was er spanning om Biodanza te gaan doen op dit festival. Ik vond van mezelf dat ik niet kon dansen. Ik besloot om toch heen te gaan en als ik het niet leuk vond, kon ik altijd nog weggaan.

 

Al binnen enkele minuten werd ik geraakt. Waarom? Omdat het in Biodanza helemaal niet gaat om "mooi" dansen. Het gaat om bewegen zoals jij het fijn vind, zoals jou lichaam het fijn vind. Daarnaast is er in Biodanza een sterk verbindend element aanwezig. Die verbinding maakte dat ik me thuis voelde komen. Thuis bij mezelf, mijn eigen lichaam en tevens bij de mensen die daar op die avond samen met mij danste. In plaats van afscheiding, die ik zo vaak ervaren had op andere dansvloeren, ervoer ik hier verbinding.

 

Ik ben na het festival gelijk met de opleiding gestart. Ik heb veel geleerd binnen Biodanza en als ik eerlijk ben dan leer ik nog altijd! Biodanza is een systeem dat altijd in beweging is net als ieder van ons. In maart 2005 ben ik afgestudeerd aan de Biodanza School Amsterdam bij Patricia Martello.

  

Naast Biodanza heb ik vele andere opleidingen tot bewustwording gevolgd, die me allen dierbaar zijn. Zo heb ik een aantal trainingen Geweldloze Communicatie gevolgd bij Yoram Mozenson. Bij Roy Martina heb ik een Body-Mind coachingsopleiding gedaan, later ben ik bezig geweest met een coachingsopleiding volgens het Enneagram bij Willem Jan van de Wetering. Familieopstellingen kwamen langs op mijn pad en sinds 2013 voel ik me enorm verbonden met de "Be thé Change mouvement van Rich en Yvonne Durta-St John, bij wie ik een aantal workshops heb gevolgd. Zij zijn de creatoren van Challange Day (Amerika). In Nederland heet dit programma Over de Streep.


In 2013 ben ik gaan samenwerken met Theo Roos in de organisatie Checkitin! Theo en ik geven op scholen dagen waarbij we jongeren uitdagen om respectvol met elkaar om te gaan. Wij geloven in een wereld waarin elk kind zichzelf mag zijn, zich gerespecteerd kan voelen en respect heeft voor anderen. Het programma dat we op scholen aanbieden is uitdagend, dynamisch en heeft veel diepgang. Het resultaat is dat leerlingen elkaar zien staan en met respect omgaan met zichzelf en elkaar. 
 

Sinds 2014 volg ik een opleiding bij de School voor Zijnsorientatie van Hans Knibbe. Dit is een opleiding die Tibetaanse Dzogchen Meditatie verbind met Westerse Psychotherapie. Een heel mooi bewustwordingspad, dat wat mij betreft een enorme diepgang teweeg brengt in mijn leven. Deze diepgang neem ik mee in de Biodanza en ik ervaar het zelf als enorme rijkdom dat ik deze beide paden met elkaar mag verbinden.

 

Last but not least, sinds januari 2016 heb ik Praktijk Digna opgericht. Binnen deze praktijk geef ik verschillende workshops, trainingen en bied ik coachingstrajecten aan. Heel inspirerend om te doen en mooi om op deze manier bij te dragen aan een warme, verbindende samenleving! 


Ik ben getrouwd met Peter en bonusmoeder van Sterre en Zilver.