Digna geeft naast Biodanza ook andere trainingen, cursussen, dagen en weekenden. Bij deze trainingen laat zij zich met name inspireren door Zijnsorientatie, Emotionally Focused Therapy en Geweldloze Communicatie. Het uitgangspunt bij deze trainingen is dat ieder mens al helemaal heel en compleet is, precies zoals je nu bent. Heel vaak ervaren we dat niet zo. Juist dat maakt dat we lijden. We willen ergens anders naar toe dan waar we op dit moment zijn. We rennen geluk achter na en juist daardoor komt het verder van ons af te staan. 

Digna leert je om precies te blijven waar je bent. Om de pijn, het ongemak en de vreugde recht in de ogen te kijken. Juist dat blijkt enorm vreugdevol te zijn. Precies op de plek waar je bent is de rijkdom te vinden. Je hoeft nergens naar toe. Ook als je je ongemakkelijk, boos of verdrietig voelt is precies op die plek de rijkdom van Zijn te vinden. Dit is heel tegendraads voor ons gewoontesysteem. Vanuit dat systeem denk je dat je geluk ergens anders is dan hier en nu. Het vraagt moed om hier te blijven, want soms moeten we diepe pijn in de ogen kijken. Dit pad is dan ook voor moedige mensen. Moedige mensen die buiten hun comfortzone willen kijken, die precies waar willen laten zijn wat is, die bij de pijn van zichzelf en ander ander aanwezig willen zijn, zonder ook maar een vinger te verroeren. 

Juist dat maakt dat ons hart opengaat, we verbinding ervaren, liefde en compassie als vanzelf geboren worden. Het is een daad van liefde om aanwezig te zijn precies daar waar je bent. Het maakt dat we zacht worden. Ons masker valt af. Ons hart gaat open. We worden een krijger. Onze zachtheid en onze kracht worden volop zichtbaar.

 

 

Praktijk Digna Schenk biedt workshops, trainingen, retraites, informatiebijeenkomsten en coachingstrajecten aan. Ben je geïnteresseerd, laat het weten. Kijk op https://dignaschenk.nl. Neem contact op met Digna of bel: 06-45826724